Μάθετε που ψηφίζετε


Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015

Η τηλεφωνική γραμμή 213-1361500 ενεργοποιείται από το ΥΠΕΣ, για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με το εκλογικό τμήμα στο οποίο ψηφίζουν.

 

Η συγκεκριμένη γραμμή έχει προγραμματιστεί να λειτουργήσει Τρίτη-Παρασκευή από τις 9:00 έως 17:00, το Σάββατο από 9:00 έως 19:00 και την Κυριακή από 7:00 έως 19:00.

 

Τηλεφονώντας στον αριθμό αυτό, οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για το εκλογικό τμήμα και το σχολικό συγκρότημα στο οποίο ψηφίζουν, ενώ υπάρχει και δυνατότητα ενημέρωσης μέσω διαδικτύου.

 

Επίσης, κοινοποιήθηκε το ωράριο λειτουργίας των δήμων το διήμερο 24-25 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με την ενημέρωση, όλες οι υπηρεσίες που εμπλέκονται στη διενέργεια των εκλογών θα παραμείνουν ανοικτές το Σάββατο και την Κυριακή των εκλογών.

 

Μεταξύ αυτών, θα εκδίδονται δελτία ταυτότητας από τα γραφεία ταυτοτήτων της διεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας σε όλα τα αστυνομικά τμήματα της χώρας.

 

Οι υπηρεσίες των δήμων θα μείνουν ανοιχτές προκειμένου να εκδίδουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά γέννησης, τα οποία θα αποστέλλονται με fax στην αρμόδια υπηρεσία.

 

Επίσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητούν από μόνοι τους που ψηφίζουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση τους υπ. Εσωτερικών πατώντας εδώ